Olaszország

Olaszország egy Dél-Európában található, javarészt mediterrán éghajlatú ország. Az ország legnagyobb területét az Appenini-félsziget, az "olasz csizma" alkotja, de északon az Alpok déli hegyvonulatai, és a Pó-síkság is Olaszországhoz tartozik, valamint két Földközi-tengeri szigetet, Szardíniát, és Szicíliát is Olaszországhoz sorolunk. Északon Franciaország, Svájc, Ausztria, és Szlovénia határolja.

Olaszország közkedvelt turistacélpont az utazni vágyók körében. Az országot évente több 10 millió turista látogatja meg, nem véletlenül. Mindenki megtalálhatja itt a számításait, aki tengerparti fürdésre vágyik, szinte bárhol megteheti ezt, hiszen Olaszországnak több 1000km hosszú tengerpartja van. Akiket a történelmi városok vonzanak, azok sem fognak unatkozni, elég csak a városok nevével összefonódott közhelyeket felsorolnunk: Firenze, a reneszánsz bölcsője, Róma, az örök város (vagy: Rómát látni, és meghalni), Velence, a lagúnák városa. És akkor még nem is említettük Nápolyt, Milánót Ravennát, Padovát, a Pisa-i ferdetornyot, vagy az Olaszország területén található törpeállamokat, San Marinót, és a Vatikánt.

Ha pedig kalandokra vágyunk, kirándulni, hegyet mászni, vagy síelni szeretnénk, Olaszországban erre is van lehetőség: Északon az Alpok hegyvonulatai számtalan lehetőséget nyújtanak az aktív kikapcsolódásra vágyók számára is. És ha elfáradnánk, még mindig tábort verhetünk Olaszország legnagyobb tavának, az Alpok déli gerinceivel körülvett festői Garda-tónak a partján található megannyi kempingben.

Olaszország tehát rengeteg lehetőséget nyújt a kikapcsolódni vágyóknak, akik nem fognak csalódni. Az olasz táj, a városok, és a híres olasz vendégszeretet semmi máshoz nem hasonlítható. Olaszországból úgy fogunk hazatérni, hogy újra visszavágyunk majd.


Olaszország.jpg

Térkép:

Olaszország - Térkép

Fórum:

Olaszország fórum

A lap eredeti címe: „https://utazni.info/Olaszorsz%C3%A1g

Személyes eszközök