Grossglockner Kals - Matrei

Grossglockner Kals - Matrei Ausztriában található. A sícentrum különlegessége, hogy a Kals falu felé szép időben látszódik az ország legmagasabb hegye, a Grossglockner. A pálya két faluból, Kalsból és Matreiből közelíthető meg. A két különálló sípályát 2008-ban kötötték össze egy modern, kabinos lifttel, így a 110 km összhosszúságú pályarendszer teljes egészében besíelhető. A tengerszint felett 980 és 2621m között elhelyezkedő pályák egyik hátránya, hogy nincs igazán kezdő pálya. 3 kabinos, 6 ülő és 6 húzólift előtt nincs sorbanállás, nem úgy, mint a számtalan étteremben.

A 2621 méter magas Cimaross csúcsán lévő étteremből csodálatos kilátás nyílik a Hohe Tauern Nemzeti Parkra. Aki nem fárad el, az éjszaka is élvezheti a lesiklást. Számos szolgáltatás, mint síszerviz, síboltok, síiskolák minden igénynek megfelelnek.

Kals felé egészen a parkolóig lecsúszhatunk, ám Matrei felé sajnos ez nem így van. A falu felé jelölt sípálya egyik része még nem készült fel, a falu közepébe vivő másik ág rengeteg műutat keresztez, amiről rendszerint letakarítják a havat.


Grossglockner Kals - Matrei.jpg

Térkép:

Grossglockner Kals - Matrei - Térkép

Képgaléria

Grossglockner Kals - Matrei képgaléria


Személyes eszközök