Athén

Athén Görögország fővárosa, az ókorban jelentős hatalmú városállam, tudományos, kulturális központ, ma kozmopolita nagyváros, lakossága 3 és fél millió fő. Nevét az ókori görög istennőről, Pallasz Athénéről kapta.

Athén már az ókori görög civilizációban is Görögország legfontosabb városa volt, így nem csoda, hogy ma bővelkedik a műemlékekben, melyek a világ minden tájáról vonzzák a turistákat.

Legismertebb látványossága az Akropolisz, a mészkősziklára épült „fellegvár”, amely 1987-ben a világörökség részévé nyilvánítottak, és ahol olyan híres épületek találhatóak, mint például a Parthenón, vagy a Dionüszosz színház.

Athén elnyerte a 2004-es nyári olimpiai játékok rendezési jogát, így jelentős beruházások árán teljesen felújították a központi részeket. Ma egybefüggő sétálóutcákon közelíthetjük meg az óvárosi részt, a Plakát, az ókori görögök találkozóhelyeit, az Agorákat, a Zeusz templomot, vagy a csodálatos National Gardent. A látnivalók száma szinte végtelen, akit egy kicsit is vonzz az ókor, az nem fog tudni betelni Athén történelmi negyedeivel.

Athén.jpg

Képgaléria:

Athén képek

Fórum:

Athén fórum

Térkép:

Athén térkép

A lap eredeti címe: „https://utazni.info/Ath%C3%A9n

Személyes eszközök