Vogel

Sícentrum a szlovéniai Júliai-Alpokban 569 és 1800 méter közötti magasságban. A Bohinji-tó fölött található északi tájolású sípályákról gyönyörű kilátás nyílik Szlovénia legmagasabb hegycsúcsára, a Triglavra.

Túlnyomó részt piros és kék pályák alkotta hálózata rendkívül hóbiztos fekvésének köszönhetően. A pályarendszer központja az 1500 méter magasban található Ski Hotel és környéke, ahova kabinos felvonóval juthatunk fel. Négy ülőszékes felvonó és három csákányos húzólift óránként 6600 síelőt képes a sípályák tetejére szállítani. Az ülőszékes felvonók közül kettő 4 személyes, egy-egy pedig 2, illetve 1 fős.

A hotelen túl több apartman kínálja pályaszállás lehetőségét, de a környező települések számos szálláshelyéről is gyorsan el lehet érni a sípályákat.

Snowbord park, sífutópálya, síiskola, síkölcsönző és szánkópálya is várja a sportolni vágyókat. Pihenésképp pedig több büfébe, étterembe ülhetnek be a megfáradt síelők.

Az elsősorban gyönyörű elhelyezkedésének köszönhetően népszerű pálya néhány nap után nem sok kihívást nyújt a haladó sízők számára, ám rendkívül ideális a kezdő és középhaladók részére. A gyakorlottabbaknak érdemes 1-2 napra a hasonló méretű és közeli fekvésű Kobla sípályáira is ellátogatni, ahol kicsit meredekebb pályák várják a lesiklás szerelmeseit.


Bohin - Vogel.jpg

Térkép:

Vogel - Térkép

Képgaléria

Vogel képgaléria

A lap eredeti címe: „http://utazni.info/Vogel

Személyes eszközök