Strasbourg

A Rajna völgyének egyik legvonzóbb nagyvárosa a francia-német határon helyezkedik el. A franciaországi Elzász tartománynak gazdasági kulturális és idegenforgalmi központja rohamosan fejlődik.

Strasbourg a történelem során gyakran cserélt gazdát, de ma már a nemzetközi francia német megbékélést hirdeti.

Az utcanevekben gyakran megjelennek híres emberek nevei, akik itt születtek vagy itt vittek végbe nagy dolgokat. Ilyen például a Gutenbergen tér, Kléber tér vagy Rouget de Lisle, aki itt írta és komponálta a Marseillest.

Strasbourg büszkesége, a messziről látható katedrális a városközpontban, a Rajna által létrehozott szigeten fekszik. Közvetlen szomszédjában található a Rohan kastély.

Városnézést érdemes akár hajóval is tenni. Hajók reggeltől estig fél óránként indulnak, és a sziget körül végighajózva szinte minden történelmi jelentőségű épület látható róla. A francia luxust mutatja, hogy választhatunk a légkondicionált, és a nyitott hajók közül.

Idegenforgalmi szempontból jelentős a húshagyó kedd előtti vasárnap tartott karnevál, a nyári zenei fesztivál, rengeteg szálloda, étterem. Este lehetetlen úgy sétálni a városban, hogy ne hallanánk valahonnan zenét, és látnánk arra táncoló embereket. Itt található az Európa tanács palotája is.

Strasbourg.jpg

Térkép:

Strasbourg - Térkép

A lap eredeti címe: „http://utazni.info/Strasbourg

Személyes eszközök