Koppenhága

Dánia fővárosa, Koppenhága, az ország legnagyobb szigetén, Sjællandon fekszik. Magának a városnak alig fél millió a lakossága, ám a vonzáskörzetével és a vele szinte egybe érő Frederiksberggel együtt majdnem 2 millió lakosa van. A közel 2 km összhosszúságú sétáló utcája, rengeteg parkja, kastélya, múzeuma sok látogatót vonz. A város gyalog kényelmesen megtekinthető, mert minden a város központi tere, a Radhuspladsen közelében van. Kedvelt közlekedési eszköz továbbá a kerékpár és ehhez mérten rendkívül jól kiépített kerékpárút hálózattal is rendelkezik. Továbbá a város üzemeltetésében működő nyilávnos kerékpárkölcsönző hálózattal is próbálják ösztönözni ezt a közlekedési formát.

Itt található a híres Carlsberg sörgyár, a királyi család palotája, a A Kis hableány szobra, Tivoli, a Nemzeti Múzeum, valamint a tőzsde érdekes épülete, a Citadella, és Christiania szabad városa.

Koppenhága egyben az Øresund régió gazdasági központja és Skandinávia legnépesebb települése is. A világ legélhetőbb városának tartják, amiben szerepet játszik a magas hozzáadott értékű vállalatok nagyarányú jelenléte is.

Koppenhága.jpg

Térkép:

Koppenhága - Térkép

képgalérai:

Koppenhága képekben

A lap eredeti címe: „http://utazni.info/Koppenh%C3%A1ga

Személyes eszközök