Hollandia

A 16 millió fős Hollandiát Németország, Belgium és az Északi-tenger határolja. Az ország fővárosa Amszterdam, de a kormányzás Hágában zajlik, az ipari központ Rotterdamban van. Nagyobb városai Utrecht, Haarlem, Eindhoven. A királyságnak a középkorban a felét víz borította, de mára szél meghajtású vízpumpák segítségével csak hatoda van víz alatt.

Manapság Európa harmadik legsűrűbben lakott országában a legelégedettebbek az emberek. Toleranciájuk híres: itt engedélyezték először az eutanáziát, a meleg házasságot, a marihuána árusítását, és szabályozták a prostitúciót.

Ami még Hollandiával kapcsolatban mindenkinek eszébe jut, az a szélmalmok, a fapapucs, a sajtkülönlegességek és a tulipán. Ők uralják a világ virágpiacának 90%-át.

A tengerparti ország éghajlata nem túl változatos. Nyáron 20, télen 0 fok körüli az átlaghőmérséklet. Nyaranta szinte állandóan a fúj a szél a tenger felől.

A Nyugati-Fríz szigetek és a szárazföld közötti Watt-tengerben rengeteg madárfaj fészkel, és két fajta fóka is él. Ez a terület Hollandia utolsó nagy kiterjedésű érintetlen vidéke. Ez a Texel szigeten lévő Duinen van Texel Nemzeti Parkban megtekinthető, bár a turista látogatottsága nagyon nagy.

Hollandia.jpg

Térkép:

Hollandia - Térkép

Képgaléria:

Hollandia fényképek

Fórum:

Hollandia fórum

A lap eredeti címe: „http://utazni.info/Hollandia

Személyes eszközök