Bosznia-Hercegovina

Bosznia-Hercegovina egy ország a Balkán-félszigeten Délkelet-Európában. Az 51 129 négyzetkilométer kiterjedésű ország, mely Horvátországgal, Szerbiával és Montenegróval határos összesen 26 km hosszú tengerparttal is rendelkezik. Lakossága közel 4 millió fő. Az ország déli része a kisebb Hercegovina mediterrán klímával rendelkezik, míg az északi nagyobb területű Bosznia mérsékelten kontinentális, ami meleg nyarakat és hideg teleket eredményez a többnyire hegyvidéki területeken. A fővárost, Szarajevót körülölelő hegyek 1984-ben a Téli Olimpiának is otthont adtak.

Az ország látnivalói közé tartozik Mostar az Öreg híddal, Szarajevó, Banja Luka, Bihács, a Neretva folyó völgye és középkori erődök sora. Itt található a Sutjeska-i Nemzeti Park területén az utolsó európai őserdő a Perućica, valamint az ország legmagasabb hegycsúcsa a 2386 méter magas Maglić, mely az ország Montenegróval közös határán fekszik.

Bosznia-Hercegovina területének majd fele erdővel borított. Nagyobb folyói közül hetet lehet kiemelni: Száva, Drina, Orbász, Bosna, Una, Sana, és a Neretva.


Bosznia-Hercegovina.jpg

Térkép:

Bosznia-Hercegovina - Térkép

Fórum:

Bosznia-Hercegovina fórum

A lap eredeti címe: „http://utazni.info/Bosznia-Hercegovina

Személyes eszközök