Amszterdam

Amszterdam, Hollandia fővárosa, az Amstel folyó partján fekszik. Az észak Velencéje néven is emlegetett várost rengeteg csatorna, híd, szűk utcácska alkotja. Legmagasabb pontja tengerszint felett 40 cm-re van. Repülőtere -6 méteres mélységben található.

Viszonylag kis mérete ellenére a városban rengeteg látnivaló van. Ezek között megtalálhatóak a hagyományos történelmi múzeumok (Rijksmuseum Amszterdam), képtárak (Van Gogh Múzeum), templomok (Oude Kerk), Paloták (Loon-i palota), szélmalmok (Molen van Sloten) és a modernebb múzeumok (Lakóhajó múzeum, Anne Frank Múzeum, Szexmúzeum, Kendermúzeum) is. A látnivalók között sétálva közel 1500 kávézó, étterem, bár közül választhatunk, ahol hatalmas sörválasztékkal, csatorna parti terasszal és egyéb különlegességekkel csalogatják be a kirándulókat lazítani. Itt található továbbá Európa legforgalmasabb piaca és a híres amszterdami virágpiac.

A városban nagyon kevés a parkolóhely, és ha mégis találunk, akkor nagyon drága a parkolás. A közlekedés gyakran kaotikusnak tűnik. Néha nehéz megállapítani, hogy ahol sétálunk, az autóút, bicikliút vagy gyalogos övezet. Célszerűbb inkább a tömegközlekedést igénybe venni. Lehet kapni kifejezetten nyaralók számára 24, 48, 72 órás bérletet, amivel a kulturális múzeumokat ingyen, a többit 25%-os kedvezménnyel nézhetjük meg, a tömegközlekedés ingyenes, és sok étteremben is kedvezményt adnak rá.

Amszterdam.jpg

Térkép:

Amszterdam - Térkép

Képgaléria:

Amszterdam fényképek

Fórum:

Amszterdam fórum

A lap eredeti címe: „http://utazni.info/Amszterdam

Személyes eszközök